Hitta inspiration

Vissa har en klar bild av hur drömbadrummet ser ut medan andra behöver söka inspiration för att välja stil, färger och mönster. Men vart ska man vända sig när man behöver bli inspirerad?

På nätet

Du kan hitta massor av inspiration på nätet, både i bloggar, forum och på diverse sajter. Testa att söka på ”badrumsinspiration” eller ”badrum kakel” så får du genast upp mängder av bilder och sajter att inspireras av. Här finns både privatpersoners och företags bilder och du kommer att få se en stor variation av stilar. Spara de bilder du gillar för att sedan kunna gå tillbaka och fundera över vad det är du gillar i bilderna. Du kan också söka efter och följa inrednings- och renoveringskonton på Instagram. Det finns sådana som enbart handlar om just badrum.

I tidningar

Även i tidningar kan du hitta inspiration, och det gäller både inredningsmagasin och kataloger från diverse företag som säljer inredning. Bilder på badrum kan förstås dyka upp i vilken tidning som helst, även om de inte nödvändigtvis handlar om inredning, så håll ögonen öppna när du bläddrar i tidningar och klipp ut de bilder du tycker om. Även om det bara är små detaljer eller vissa saker i bilden du gillar så är det bra att spara den för att skapa en inspirationsbank. Skriv gärna en kommentar vid sidan om så att du snabbt kan se varför du klippte ut just den bilden.

Hos vänner

Passa på att se dig omkring när du är hemma hos vänner och använder deras badrum. Hur har de tänkt med färger och mönster? Hittar du något du gillar så kan du alltid knäppa ett kort. Det kan också vara bra att fråga om hur de resonerade när de valde kakel och ifall de blev nöjda med sitt val eller om de hade ändrat något ifall de fick chansen. Alla tips och råd är värda att lyssna på, även om du inte nödvändigtvis väljer att följa dem.